Wie zijn wij?

Onze Circle is een informele groep enthousiaste en ambitieuze vrouwen tussen 18 en 45 jaar uit Bergen op Zoom en omgeving met verschillende beroepsgroepen en achtergronden. Maandelijks zien we elkaar. We kletsen bij onder het genot van een hapje en een drankje waarna we starten met de vergadering. We bespreken onze serviceprojecten, acties en de status daarvan of doen we een activiteit.

Geschiedenis

Ladies’ Circle Nederland is opgericht op 18 april 1975.

De Circles zijn oorspronkelijk opgericht door echtgenotes van Round Table, serviceclub voor mannen tot 40 jaar. In 1936 ontstond in Engeland de eerste Ladies’ Circle. In navolging op het Engelse initiatief zijn in vele landen Circles opgericht. De verbondenheid met Round Table is gebleven maar sinds 1994 is Ladies’ Circle een onafhankelijke serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar.

De eerste Circle in Nederland is opgericht in 1974 in Epe, snel gevolgd door Wassenaar (voorheen Leiden). Langzaam groeide het aantal circles en in september 1984 werd Ladies’ Circle Nederland (LCNL) ‘full member’ van Ladies’ Circle International. In Nederland is het aantal Circles nu gegroeid tot over de 80 in aantal, verspreid over heel Nederland. Ieder jaar komen er nieuwe Circles bij.

Bestuur

Het bestuur van 2022-2023 bestaat  uit drie Ladies:

Voorzitter: Devika van Rijbroek

Secretaris: Saskia van der Graaf

Penningmeester: Daphne de Vos

Motto 2020-2021

Het motto van dit jaar is: Ascendio

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Ladies’ Circle De Markiezinnen of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of stuur een email naar lc67@ladiescircle.nl

    Foto's